At kortlægge en koloni

Dette projekt undersøger den digitale kulturarv ved hjælp af en hjemmeside-prototype, hvor vi afprøver forskellige muligheder for interaktion med, hvad vi kan kalde digitale koloniale fragmenter. Det er også et forsøg på en digital kortlægning af steder, personer og fotografisk materiale, der relaterer sig til kolonitiden i både Danmark og det tidligere Dansk Vestindien (i dag De Amerikanske Jomfruøer).

De    punkter på kortet skaber forbindelser og historietråde, der rækker tilbage i tiden til kolonistyret og helt frem til nutiden. Netop ved at skabe forbindelser mellem de historiske og vores aktuelle menneskelige, materielle og kulturelle betingelser, håber vi på at kunne tage del i og bidrage til en samtale om påvirkningen og de (u)synlige konsekvenser af den danske kolonitid, set fra flere perspektiver.

Gå på opdagelse via kortet nedenfor ved at klikke på punkter i De Amerikanske Jomfruøer eller Danmark. Hvis kolonihistorien ikke står frisk i erindring, kan Fortællingerne bruges til at udforske kortet med.

Læs mere.

De Amerikanske Jomfruøer

Danmark