New book: Digital journalistik

This new book explores the phenomenon of digital journalism, arguing that it both challenges and reproduces institutionalized practices. Digital journalism is simultaneously something new and something old, and the book traces the impact of changing technologies, formats, and business models on journalism as we have known it for the last century. The table of content include (but is not limited to) chapters of specific issues such as digital business models, social media, and convergence/divergence processes.

The book, written in Danish by Aske Kammer, targets students primarily but is for everyone with an interest in how journalism develops in the digital age.

Find out more about the book

Ny bog: Digital journalistik

Digital journalistik er et relativt nyt fænomen, der på én gang udfordrer og viderefører journalistikken, som den har set ud gennem det seneste århundrede. For digital journalistik omfatter brugerdeltagelse, deadlines hvert 5. minut og mediekonvergens såvel som traditionelle redaktionelle rutiner og klassiske journalistiske værdier. På den måde er det en paradoksal størrelse, der spænder over både forandring og kontinuitet, og som fortsat rummer et stort udviklingspotentiale i det digitaliserede samfund.

Bogen er skrevet som en kort (110 sider) og letlæst introduktion til den digitale journalistik og dens formater, forandringer og forretningsmodeller. Fokusset er primært på danske forhold, men der inddrages også eksempler fra den internationale medieverden. Så den kommer omkring Berlingske, Ekstra Bladet og Tyngdepunkt såvel som New York Times, Verdens Gang og Tuscaloosa News.

I forbindelse med udgivelsen deltager Aske Kammer i et par arrangementer. En er et dobbeltarrangement med Anette Grønning fra SDU, hvor der bliver talt om Aske’s og Anette’s respektive områder (Anette’s er digitale samtaler), og forlaget byder på forfriskninger. Det finder sted 5. februar kl. 15:15-17:15 på Syddansk Universitet i Odense og 28. februar kl. 15-17 på IT-Universitet i København.