Information i det digitale samfund

Resultater fra ny DECIDIS survey

Download full report

Fredag d.1.9.2017 kl. 13.00-14.30

Lokale 5A14-16, IT Universitetet i København

Forskningsnetværket DECIDIS præsenterer resultaterne af den årlige survey af danskernes brug af digitale og sociale medier til blandt andet politiske deltagelse. Resultaterne udfordrer den udbredte forestilling om de sociale medier som “ekko-kamre”, hvor borgere blot bekræftes i deres holdninger af ligesindede. Surveyen giver samtidig anledning til at diskutere forholdet mellem de nye digitale aktører som Facebook og Google.

Oplæg af:

Luca Rossi: DECIDIS survey 2017, insight into Danish information practices

Aske Kammer: De nye digitale aktører – infrastruktur eller redaktører?

Christian Loiborg: Massemedier og netværksmedier – praktikerens perspektiv

Ordstyrer: Gitte Stald, lektor, ITU

Der bliver rig lejlighed til spørgsmål og diskussion mellem og efter oplæggene.

Alle er velkomne – del gerne.

Læs mere om DECIDIS her: https://blogit.itu.dk/decidis/

Luca Rossi is Associate Professor at ITU. He researches in the field of computational methods for the social sciences, social media analysis and social network analysis. He is part of the ITU team for the EU H2020 project VIRT-EU Values and ethics in Innovation for Responsible Technology in Europe. He authored more than 40 publications in the area of social media studies, social networks and political engagement.

Aske Kammer is Assistant Professor, PhD. His research concerns the questions of what happens to the “old” institutions and structures of society in a digital environment with new media technologies. His analytical focus is on media policy, economy, and management, on social media, and on how news organizations adapt to the digital age.

Christian Loiborg er chef for sociale medier i Danmarks Radio. Han er uddannet journalist og har tidligere arbejdet i blandt andet Jysk Fynske Medier.