Internettet i Folketingsvalget 2015

Hvordan brugte danskerne internettet i relation til folketingsvalget 2015? Hvilken form for politisk information opsøgte de, hvilken betydning havde internettet og hvor meget brugte danskerne de sociale medier?

For tredje folketingsvalg i træk har en kreds af forskere fra Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og IT-Universitetet i samarbejde med Danske Medier undersøgt brugen af internettet i valgkampen med et særligt fokus på sociale medier.

Resultatet er blevet en rapport, som præsenteres og diskuteres på dette seminar. Her vil projektets forskere fremlægge deres resultater og indbyde til diskussion, om blandet andet svaret på ovenstående spørgsmål.

Arrangementet er åbent for alle. Det vil være særligt interessant for partier, interesseorganisationer, medier, forskere og studerende, men alle er velkomne

Den nævnte rapport trykkes i et begrænset oplag. Deltagere på seminaret vil få udleveret rapporten efter første til mølle princippet.

Deltagelse er gratis, men tilmelding kræves. Send mail med dit navn og stilling/arbejdsplads til klastrup@itu.dk med TILMELDING 25. AUGUST i titellinjen.

HVOR: AUDITORIUM 4, IT-UNIVERSITETET

PROGRAM (Facebook-Event)
14.00 Velkomst ved forskergruppen
14.10 Internettet og politisk deltagelse 2007-15
Jakob Linaa Jensen, Forskningschef, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
14.35 Internettet, brugerne og den politiske dagsorden
Jens Hoff, Professor i statskundskab, Københavns Universitet
15.00 Sociale medier i valgkampene 2007-2015
Lisbeth Klastrup, Lektor, IT-Universitetet i København
15.25 Diskussion og opsamling
15.45 Reception og udlevering af rapport