Seminar: Strategisk brug af sociale medier i valgkampen 2015

Se video optagelse (video.itu.dk).

Hvad? Seminar for akademikere og praktikere med udgangspunkt i spritnye data om de sociale mediers rolle under valget 2015
Hvor? Auditorium 1, IT Universitetet, København
Hvornår? Den 27. maj, kl. 13.00-16.00
Hvor meget? Gratis, men tilmelding er nødvendig via Eventbrite

Kom med til et seminar om sociale mediers rolle i valget 2015, når forskningsinitiativet DECIDIS på ITU præsenterer nye fund baseret på deres studier før, under og efter folketingsvalget i 2015. I forbindelse med valget udførte ITUs forskere bl.a. interviews med alle partiernes social media managers, samt indsamlede store mængder af data fra de sociale medier Facebook, Twitter og Instagram. Arrangementet vil være åbent for alle og deltagelsen er gratis, men tilmelding er påkrævet af pladshensyn. Målgruppen for dette arrangement er alle med interesse i medier og politisk kommunikation, både folk med praktisk erfaring og forskere og studerende.

På seminaret vil forskerne præsentere og diskutere, hvordan partier og politikere i Danmark i øjeblikket anvender og forstår sociale medier og deres rolle i den overordnede kampagnestrategi. Vi vil fremlægge generelle tendenser på tværs af partier, og diskutere de forskellige opfattelser og tilgange til platformene med udgangspunkt i vores analyser. Formålet med dagen er bl.a. at bygge bro mellem forskning og praksis. Vi afslutter derfor med en debat om både udfordringer og muligheder ved brugen af sociale medier, både for politikere og partier og for det demokratiske samfund bredt set.

På dagen vil tre forskere fra DECIDIS præsentere deres analyser baseret på interviews samt indsamling af data fra de tre sociale medieplatforme: Facebook, Twitter og Instagram. I sidste del af seminaret vil der være en diskussion med panelet inklusivt mulighed for spørgsmål fra publikum. Diskussionen ledes af ordstyrerne Benjamin Rud Elberth og Astrid Haug, der blandt andet er kendt fra TV2 NEWS programmet Digital Dagsorden.

Efter arrangementet vil der være forfriskninger i atrium med mulighed for networking. PDF